Quantcast
Channel: Voordierenblogger
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4537

Hoera! Een thuis in coronatijd !: Imani, Tyson en Freek stellen zich aan u voor ( 5 foto's )

$
0
0


In deze bijzondere coronatijd zijn onze dierenopvangcentra gesloten voor bezoekers. Onze asielmedewerkers werken in vaste teams en houden zich aan gepaste maatregelen. Het blijft een vreemde situatie, maar onze asieldieren krijgen hoe dan ook alle zorg en aandacht die ze nodig hebben. Dat betekent niet dat er geen dieren meer geadopteerd worden! Op afspraak kun je kennismaken met het asieldier dat jouw hart sneller doet kloppen. Gelukkig gebeurt dat ook gewoon nog. Sterker nog, bij sommige van onze locaties stromen de asieldieren in een rap tempo door naar een nieuw thuis. Waarom? Nu iedereen thuis zit, kan er veel aandacht en tijd gestoken worden in het leren kennen van een nieuw huisdier. Onze asielmedewerkers letten uiteraard wel op of het niet om een impulsieve beslissing gaat. We delen graag drie succesvolle plaatsingen met jou. Wij worden er blij van en jij hopelijk ook!

Imani: na 5 maanden een fijn plekje

"We waren al een poosje op zoek naar een hond en ja, we hadden nu wat extra tijd om goed te zoeken. We hadden een aantal criteria: ik wilde een wat jongere hond waar ik mee kan hardlopen en die met kinderen kan. Mijn man, die ervaring heeft met sterke honden, wilde graag een grote hond. We wilden er ook met het héle gezin achter staan, dat vinden we gewoon belangrijk. Imani paste perfect bij wat wij zochten. We maakten een afspraak met Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen ging die afspraak niet door, maar gelukkig konden we vijf dagen later alsnog komen."

Imani in het dierenasiel. Ze zat sinds november 2019 in het dierenasiel en was daar erg onrustig.
"Imani scheen in het dierenasiel niet goed alleen te kunnen zijn en jankte vrij veel. Ze zat ook nogal hoog in haar energie. Toch hadden we direct een goed gevoel bij Imani en zij volgens mij ook bij ons. Ze leek zich gelijk thuis te voelen. Omdat ze moest wennen aan een nieuw huis heb ik de eerste nacht beneden bij haar in de kamer op de bank geslapen. Eigenlijk ging het gelijk goed, ze ging gewoon rustig slapen. De tweede nacht sliep ze al alleen. Aan het begin ruimden we ook keurig onze schoenen op, maar algauw merkten we dat dat niet echt nodig was. Het enige wat de eerste dagen moeizaam ging, was eten. Ze at bijna niets en dat vond ik best lastig. Nu eet ze gelukkig gewoon goed."

Imani heeft haar plekje wel gevonden, met deze superleuke meiden!
"Imani is echt een ‘people person’, ze is enorm gericht op mensen en ontzettend enthousiast. We zijn heel blij met haar, ze doet het veel beter dan verwacht! Ze heeft veel aan ‘reinheid, rust en regelmaat’ en vindt het heerlijk om te wandelen. Ze trekt zelfs al wat minder. Ja, Imani hoort er echt al helemaal bij.” –Natalie.

Knappe kop trekt aandacht

“Z’n kop viel me gelijk op. Ik keek op Ik Zoek Baas en zag hem tussen de honden staan. Over Tyson wilde ik meer weten. Ik zocht contact op met het dierenasiel en kon vrij snel daarna al langskomen om kennis te maken met Tyson. Hij had geluk, want hij was nog maar net binnengekomen."

Tyson kwam binnen als zwervertje en kon gelukkig vrij snel geplaatst worden.
"Het eerste rondje samen lopen ging al goed. Ik merkte dat hij een leuk karakter had en voelde direct een klik. Ik wist gelijk dat ik hem mee naar huis wilde nemen. Ik had nog veel meer afspraken kunnen maken voor proefwandelingen, maar dat was niet nodig."

Tyson kan bij zijn nieuwe baasje lekker rennen, wandelen, knuffelen en... hij krijgt weleens wat lekkers.
"Tyson voelde zich ook direct thuis. Ik ben best wel sportief en kan goed met hem hardlopen. Lekker buiten wandelen doet hij ook graag. Ik ben heel blij met Tyson, hij past echt goed bij mij.” -Albert

Vernoemd naar Freek Vonk

"We hielden Ik Zoek Baas al een tijdje in de gaten, want we wilden graag een kat uit een dierenasiel een fijn thuis geven. Mijn jongens van 4 en 7 jaar wilden een kitten. Ik stond er wel voor open, maar de opvoeding die daarbij komt kijken is nu niet zo handig te combineren met mijn werk. Een iets oudere kat leek me een betere optie. En toen kwam Freek (bij Dierenasiel de Kuipershoek heette hij Deer) voorbij, zijn foto en beschrijving raakten ons direct. Een paar dagen later konden we langskomen om hem te ontmoeten en ja hoor, we waren direct verkocht." 

Freek voelt zich helemaal thuis bij zijn nieuwe familie.
"We schrokken wel even, want hij plaste in z’n mandje. Hadden we nu een kat meegenomen die overal zou plassen? Het moet de spanning geweest zijn, want daarna heeft hij dat niet meer gedaan. Het is net alsof hij al jaren bij ons woont. Hij voelt zich hier thuis en zoekt ons steeds op en af en toe trekt hij zich terug. Met mijn kinderen gaat het ook goed. De jongste vindt het nog wel een beetje spannend. Een kat is wat onvoorspelbaar en mijn jongste kan nog niet goed inschatten hoe Freek reageert. De oudste is vanaf het begin al helemaal dol op hem. Freek heeft de eerste drie nachten bij hem op bed geslapen. Daar ben ik normaal niet zo’n voorstander van, maar ach, haha, zo kunnen kat en kind wel goed aan elkaar wennen.”

Meer adopties in coronatijd?

Hoe zit dat nu? Worden er meer huisdieren geadopteerd nu mensen veel thuis zitten? Over het geheel genomen zien we geen grote verschillen met de voorgaande jaren. Dat neemt niet weg dat er bij een aantal van onze dierenopvangcentra wél duidelijk meer aanvragen binnenkomen. We kunnen dus nu nog niet concluderen dat er sprake is van een landelijke toename van adopties, maar bij sommige van onze locaties zien we zeker meer belangstelling. Zelfs dieren die normaal moeilijker te plaatsen zijn, zoals oudere dieren en dieren met een rugzakje, zien we vertrekken naar een fijn thuis. Daar zijn we ontzettend blij mee!

Wij onderstrepen dat als er vraag is naar een asieldier ook nu de gebruikelijke plaatsingsregels worden gehanteerd. Sterker nog, we vragen juist nu extra door om te voorkomen dat er sprake is van een impulsadoptie. De aanschaf van een huisdier is namelijk voor altijd en niet alleen voor nu omdat mensen meer thuiszitten. Het is ons er alles aangelegen dat het dier na de coronacrisis niet weer bij ons terugkomt, maar dat het een ‘forever home’ heeft gevonden.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 4537