Quantcast
Channel: Voordierenblogger
Viewing all 4537 articles
Browse latest View live

Zwoele zomeravonden, een barbecue, biefstukje, zou u dat nu wel doen? De feiten op een rij

$
0
0

Rund: het meest milieu-onvriendelijke stukje vlees

Dansende koeien in de wei
 
Zwoele zomeravonden vragen om avondvullende barbecues met een goede rosé, vrienden en wellicht een lekker biefstukje van de grill. Maar wie veel om het milieu geeft, kan dit vlees beter opgeven. Rundvlees blijkt namelijk verreweg het slechtste voor het milieu te zijn.
Het feit dat de productie van vlees-en zuivelproducten slecht voor het milieu is, is op zich niets nieuws. Maar uit nieuw onderzoek van de Amerikaanse National Academy Of Sciences blijkt dat met name rundvlees er met kop en horens bovenuit steekt op het gebied van milieu-onvriendelijkheid.

http://www.koeienrusthuis.nl/  zo kan het ook !!

Het tot stand komen van dat smakelijke stukje bief op uw bord heeft maar liefst 28 keer meer land en 11 keer meer water nodig dan de productie van pluimvee, zuivel of zelfs varkensvlees. Dit maakt rundvlees het meest inefficiënte stukje vlees.
Logischerwijs zorgt de rundvlees-industrie dan ook voor meer milieuvervuiling, met vijf keer meer broeikasgassen (waaronder het broeikasgas methaan uit runderscheten) en zes keer zoveel stikstof, dat als overschot in het milieu terecht komt. De wetenschappers hebben hun conclusies gebaseerd op gegevens uit de Verenigde Staten, maar volgens onderzoekers in Europa gaat het ook voor ons continent op.
Het meest inefficiënte aspect van rundvlees zit hem namelijk in de manier van leven van het dier. Een koe zet zijn voedsel namelijk op relatief inefficiënte wijze om in energie. Dit zorgt ervoor dat de dieren een grote verscheidenheid aan voer kunnen verteren, maar dit ook in grote hoeveelheden nodig hebben.



Maar maakt het nou veel verschil om voortaan rundvlees te laten liggen? Een van de leiders van het onderzoeksteam, professor Gidon Eshel, denkt van wel. In een interview met de BBC vertelt hij: ‘Rundvlees volledig uit het dieet schrappen, en vervangen met relatief milieuvriendelijke bronnen van eiwitten als eieren kan een enorme verandering op gang brengen, die te vergelijken is met het overgaan op louter plantaardige producten.

Eigen inbreng :Maag darm lever specialisten raden het eten van rundvlees af. Het lichaam kan dit vlees moeilijk verteren.

Loom bandjes: een ecologische tijdbom, een hype, of een leuk speeltje?

$
0
0


 
Looms, wie kent ze niet? De gekleurde elastiekjes zijn dé zomerhit onder Nederlandse schoolkinderen die er armbanden, schildpadjes en zelfs kledingstukken van knopen. Maar de rage blijkt niet zonder gevaren volgens Waste Connect. Het Britse consultancybureau trok gisteren aan de bel en noemt de looms een ‘ecologische tijdbom’. Moet Nederland zich zorgen maken? OneWorld zocht het uit.   

Beste verkocht in de VS

De Nederlandse speelgoedzaken zijn er maar wat blij mee. De loom-elastiekjes in regenboogkleuren zijn momenteel niet aan te slepen en voor enkele euro’s heb je er meteen duizend op zak. De populariteit van de bandjes houdt niet op bij de Nederlandse grens. Vorig jaar waren de elastiekjes het best verkochte speelgoed in de Verenigde Staten en sindsdien heeft de rage zich wereldwijd verspreid. Zo pronkt er een loom-bandje om de polsen van de Britse royals William en Kate.

 
 
Maar volgens het Britse consultancybureau Waste Connect is de internationale hype lang niet zo onschuldig als de vrolijke zelf geknoopte sleutelhangers en kettingen doen vermoeden. De loom is een ‘ecologische tijdbom’, waarschuwt het bureau. Zo lijken de bandjes te zijn gemaakt van niet te recyclen plastic en siliconen en slingeren de bandjes rond op straat en in zee. Kortom, ‘een groeiend probleem’, vindt Waste Connect. Moet Nederland zich zorgen maken?



Verantwoordelijk mee omgaan

‘Al het plastic dat in onze zee belandt, is per definitie schadelijk voor het zeeleven’, benadrukt Stichting De Noordzee. Of de loom bandjes, schade hebben toegebracht aan de Noordzee kan de organisatie nog niet met zekerheid zeggen. Wel baart de rage zorgen. ‘Je ziet de bandjes al op straat rondzwerven. Als ze ook in zee belanden, doordat mensen ze verliezen tijdens het zwemmen, betekent dat niet veel goeds. Nu al bestaan delen van de oceanen uit ‘plastic soep’, gebieden waar plastic door stromingen bijeenkomt. Overal drijft plastic, als vermicelli in de soep.’ 
De maaginhoud van de Noorse stormvogel bestaat voor 95 procent uit plastic
 
Bovendien kunnen de bandjes een gevaar zijn voor zeedieren. ‘Het is waarschijnlijk dat de elastiekjes op het water blijven drijven. Voor zeevogels lijkt dat op voedsel en die eten de bandjes gewoon op. Dat heeft ernstige gevolgen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de maaginhoud van iedere Noorse stormvogel voor 95 procent uit plastic bestaat. De vogels krijgen door het plastic een vol gevoel en stoppen met eten, waardoor ze sterven.’ Maar de bandjes verbieden zoals de poll van de Engelse Guardian oppert, is volgens Stichting De Noordzee vooralsnog niet nodig. ‘Ga verantwoordelijk met de looms om. Zorg dat je ze niet verliest en gooi ze in de prullenbak.’

Niet bij het plastic

Het voorlichtingsorgaan Milieu Centraal laat weten dat de bandjes niet in de plasticbak thuishoren. Hoe de kleurrijke elastiekjes precies zijn samengesteld is vooralsnog niet duidelijk en daarom behoren ze gewoon in de vuilnisbak. De gemeenteafvalbakken voor plastic zijn alleen bedoeld voor plastic verpakkingen en dat zijn de looms niet. De scheidingssystemen herkennen het materiaal waarvan de bandjes zijn gemaakt niet, waardoor ze uiteindelijk bij het restafval belanden. Voor zover bekend zijn er nog geen meldingen van een overdaad aan looms in het Nederlandse afval.

Dat veel van de loom armbandjes in de nabije toekomst tot afval verworden ligt voor de hand. Zoals elke rage komt en gaat, zal wellicht ook de populariteit van de loom flink afnemen. Of de weggegooide loom problemen gaat opleveren voor het Nederlandse milieu durft Pierre Terras, Greenpeace campagnecoördinator voor giffen, niet met zekerheid te zeggen. ‘Ik weet niet waarvan de bandjes zijn gemaakt, dus het is nog onduidelijk of ze recyclebaar zijn of recyclebaar gemaakt kunnen worden. Wel is duidelijk dat elastiekjes uiteraard weer meer afval opleveren. Bovendien zou het kunnen dat er met de loom een vervuilende productie gemoeid gaat.’

Zorgen

Gezien de beperkte informatie over het speelgoed blijft het voorlopig dus gissen. Een verbod op het speelgoed wijst Terras voorlopig dan ook af. ‘Maar het baart me wel zorgen dat kinderen nu massaal met die elastiekjes in de weer zijn. Ik zie het niet als iets hoopvols voor de toekomst van ons milieu. Kinderen van nu zijn immers onze toekomst.’

Met dank aan www.oneworld.nl


Mode-ontwerpers verklaren zich bontvrij ( heftige video )

$
0
0


De beelden kunnen als schokkend worden ervaren

www.bontvoordieren.nl  

De toonaangevende designers Iris van Herpen, MLY, NON by KIM en Franzel, die komende dagen hun collectie showen tijdens FashionWeek Amsterdam, verklaren zich bontvrij. Ook de bekende ontwerpers Bas Kosters, Hans Ubbink, Ilja Visser en Antoine Peters hebben de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren ondertekend. De ontwerpers hebben hiermee schriftelijk verklaard in hun ontwerpen geen echt bont te gebruiken.

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren: Deze mode-ontwerpers van nu, geven een krachtig signaal tegen bont. Hopelijk inspireren zij toekomstige designers om ook voor een bontvrij beleid te kiezen.

Het zijn zulke prachtige dieren

Eerder werkten de ontwerpers Hans Ubbink, Antoine Peters en Bas Kosters al mee aan een voorlichtingsvideo over wasbeerhondenbont.

Ontwerpers die zich bontvrij hebben verklaard zijn o.a.:
Antoine Peters
Bas Kosters
Elsien Gringhuis
Franzel
Hans Ubbink
Iris van Herpen
Marcha Hüskes
Michael Barnaart van Bergen
MLY
NON by KIM
Ready to Fish by Ilja
Sage & Ivy

Kijk hier om de volledige bontvrijlijst te bekijken.
 

Ontroerend: Mager jongetje krijgt eten en zijn puppy veterinaire zorg. Mooier kan het niet !! ( Veel foto's )

$
0
0


Mooi bericht van de www.worldanimalprotection.nl :

In de nasleep van een verwoestende storm zoals Haiyan op de Filipijnen lijden kinderen en dieren. Onze communicatiemanager Scott Cantin werkte drie weken met onze noodhulpteams in afgelegen dorpen. Hij was enorm geroerd door de zorg die kinderen uit het dorp Mamarang Sapa hun dieren gaven. Ondanks alles wat zij zelf al te verduren hadden.

Glimmende ogen

 
Riley Francis is 11 jaar. Hij bezocht onze mobiele kliniek met zijn  hondje Liney. Je zag duidelijk dat de verschrikkingen van de tyfoon, nu 23 dagen geleden, nog steeds door zijn hoofd spookten. Hij vertelde hoe bang hij was geweest.

Riley  was er zeker van dat de storm zijn huis, zijn familie en zijn lieve Liney zou vernietigen. Gelukkig voor Riley overleefde iedereen het en bleef zelfs het familiehuis ongedeerd. Lang niet alle buren hadden dat geluk. Maar de tekorten na de ramp eisten wel hun tol van Riley en zijn hondje.
Op deze afgelegen plek kwam de hulp langzaam op gang. Ons team zag dat hond en eigenaar er slecht aan toe waren. Allebei waren ze te dun en erg mat. Dankzij onze donateurs kreeg Liney een behandeling. Riley kreeg eten mee voor Liney en ook voor zijn familie. Daarna glommen de ogen van het dappere jongetje weer.

Foto's genomen in juli 2014

Scholen en markten zijn dicht, de elektriciteit werkt op veel plekken niet en vluchten worden geannuleerd: op de Filipijnen ligt alles stil vanwege de heftigste orkaan van het jaar. Afgelopen dagen hebben zo'n 370.000 mensen hun huis moeten verlaten. "De herinnering aan Haiyan is nog altijd vers", zegt een Oxfam-medewerker tegen Reuters. "Mensen laten nu vrijwillig hun spullen achter."



Het oog van de storm op 15 juli. Foto genomen door een satelliet | AFP




Een reddingswerker draagt een kind in Manilla | AFP

AFP

De storm heet Rammasun, de Filipijnen zelf noemen 'm Glenda | EPA

Het oog van de storm trok  over het zuiden van Manilla, de hoofdstad van het land, en liet een spoor van vernieling achter. Straten liggen bezaaid met bomen, elektriciteitsmasten en ander puin. Zeker tien mensen zijn om het leven gekomen door rondvliegend puin.


De marine redt slachtoffers in Kawit | EPA


Overstroming in een sloppenwijk aan de kust van Manilla | EPA

EPA
De orkaan raasde volgens het Filipijnse weerbureau met 180 km/u over de Filipijnen en is de hevigste van dit jaar. Vorig jaar werden de Filipijnen nog getroffen door orkaan Haiyan; die kostte aan duizenden mensen het leven.


Inwoners van Manilla schuilen in een evacuatiecentrum | EPA


Kinderen spelen met een Filipijnse vlag in het overstroomde Manilla | EPA


Heftige regen boven Manilla | EPA


Een jongen ontvlucht zijn huis. In de plastic zak zitten zijn bezittingen | AFP

Mensen wachten op voedsel bij een basketbalveld | AFP
     

 


Wie denkt dat er in Kathmandu geen dierenvrienden wonen heeft het mis 8 hartverwarmende foto's als bewijs

$
0
0


In Kathmandu Valley leven meer dan 22.000 zwerfhonden. Ziek, zwanger, gewond, rabiës, misvormd, honger, dorst, niets blijft hen bespaard. Een lijdensweg dus.



Animal Nepal http://animalnepal.wordpress.com    brengt een blijvende verandering in het leven van deze dieren. Samen met lokale overheden is er een Animal Birth Controle / Anti Rabiës opgezet. Animal Nepal heeft in juli van dit jaar, een hondenadoptie dag gehad. Denkt u nu so what? neem dan maar van mij aan dat dit uniek is in Nepal. Maar liefst 8 pups hebben een liefdevol baasje/ huisje gekregen. Daarnaast is een wat oudere hond, blind in een oog ook geadopteerd. En dat lieve mensen is bijna onvoorstelbaar in Kathmandu

Zo, ik laat even mijn beste 'ik ' zien. Ben ik geen plaatje?

 Moeder en dochter en het kleine weesje maar nu niet meer....boft hij even !!

 
Mijn vrouwtje is wel een schoonheid of niet dan?


Ontroerende foto
 
Mijn eerste knuffel ooit!! Mmmmmmmmm heerlijk !!
 
 
Mijn baas heeft het bewijs dat ik door hem ben geadopteerd
 
Lucia de Vries en collega's ik ben trots op jullie !!
 
 
 

Video: Zeeschildpad bedankt zijn redder

$
0
0


Professionele kitesurfer Cameron Dietrich uit Puerto Rico en een vriend hebben nabij de kust van Mexico een zeeschildpad gered, dat in touw verstrikt was geraakt. Dietrich gebruikte een duikmes en sneed heel voorzichtig het touw van de linker voor zwemvin van de zeeschildpad af, terwijl zijn vriend Colin Sutton het dier drijvende hield.

zeeschildpad

 Dietrich:
“Toen ik de schildpad verstrikt zag, ben ik direct in het water gesprongen en begonnen met hem los te snijden. Hij was totaal uitgeput, omdat hij de afgelopen 12 tot 20 uur voor zijn leven heeft gevochten”.
Toen de schildpad bevrijd was, bleef Dietrich nog even onder hem zwemmen, om er zeker van te zijn dat het dier sterk genoeg was om zelf weg te komen. Dietrich zwom daarna weg om het prachtige dier van een afstandje te bekijken. Maar onverwacht maakte de schildpad rechtsomkeert, zwom naar Dietrich en stopte enkele centimeters van zijn gezicht, alsof hij hem wilde bedanken. Dietrich:
“Hij zwom naar me terug, stopte bovenop mijn borst en kwam vlakbij mijn gezicht en liet me zijn onderschild aanraken. Hij kwam vlakbij mijn duikbril en zwom toen weg. Het was een bijzonder en prachtig moment. Nadat hij vlak bij me was gekomen, zwom hij de blauwe oceaan in”.
Dietrich verklaarde dat hij als professionele watersporter veel dieren gevangen heeft zien zitten in afval in de zee.
“Wij zorgen slecht voor onze oceaan. Het stoort met zo weinig respect voor onze planeet te zien, maar ook dat dieren bedreigd raken”.
Tekst met dank aan www.piepvandaag.nl

 

Help Obama met het realiseren van 's werelds grootste zeereservaat. De visserijlobby ligt dwars ( peitie )

$
0
0

https://secure.avaaz.org/nl/ocean_of_hope_loc/?baEzThb&v=43708   PETITIE



Dit willen we !!

Op dit moment neemt de Amerikaanse regering reacties van burgers in ontvangst over het al dan niet tot stand brengen van 's werelds grootste zeereservaat in de Stille Oceaan. Maar President Obama staat onder enorme druk van een machtige visserijlobby om het plan te laten verwateren.

We kunnen dat niet laten gebeuren -- majestueuze walvissen, schildpadden en de visbestanden zijn allemaal aan het verdwijnen. Volgens wetenschappers kunnen we onze oceanen het beste redden door uitgestrekte gebieden te beschermen tegen uitbuiting, zodat het zeeleven kan herstellen. Vier jaar geleden speelden wij een cruciale rol in de beslissing van de Britse overheid om een enorm zeereservaat in de Indische Oceaan te verwezenlijken, en het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken haalde onze campagne aan in de aankondiging hiervan. Nu, als we allemaal van ons laten horen, kunnen we een reservaat zo groot als Mexico scheppen!


Dit willen we niet

 Als we Obama nu een vloedgolf van steunbetuigingen vanuit de hele wereld sturen, zullen we hem in staat stellen om de oppositie tegen te gaan en bij te dragen aan de redding van onze oceanen voor vele toekomstige generaties. Teken de petitie hierboven en vertel het aan iedereen door -- laten we een miljoen stemmen afleveren voordat de officiële raadpleging over een paar dagen sluit.

Politiebericht: Hond aan zijn poten verzwaard levend het water in gegooid ( schokkende foto)

$
0
0




Bornwird - De politie is op zoek naar de eigenaar van een zwarte bouvierachtige hond. Het dier is verdronken in het water van de Foudgumer Feart in Bornwird. De hond is aan zijn poten verzwaard en zo de dood in gejaagd. Een voorbijganger zag het dier in het water liggen.

Het gaat om een zwarte hond van een niet zuiver ras. Vermoedelijk is het een kruising tussen een bouvier en een ander ras. Het is een vrouwtjes hond van een jaar of 7 oud.
 
De politie wil graag weten van wie de hond is, maar vooral ook wie verantwoordelijk is voor zijn dood. Mogelijk heeft de hond al enige dagen in het water gelegen. Weet u van wie de hond zou kunnen zijn of heeft u afgelopen dagen in Bornwird iets verdachts gezien? Meld dat dan bij de politie via 0900-8844 of politie.nl/melden.
 
Dierenleed kunt u altijd melden via 144. Kijk voor meer informatie over de dierenpolitie op politie.nl


 

Mogen de aapjes nu eindelijk stoppen met dansen? 2014 brengt hoop !! ( video )

$
0
0



Stoppen de apen eindelijk met dansen?
 

2014 brengt nieuwe hoop! Jakarta Animal Aid Network voert al jaren campagne tegen de wreedheden die schuilen achter 'het masker van de dansaapjes'. Sinds 2009 heeft JAAN talloze onderzoeken gedaan naar de dansaapjes 'handel' en tientallen vergaderingen gehad met de overheid hierover. JAAN wil een totaal verbod zien op de dansaapjes en Gouverneur Fauji Bowo gaf hieraan al gehoor door in te stemmen met inbeslagnames in 2011.


Aapje verkleed als pop gedwongen te bedelen

JAAN verzorgt nu 40 ex-dansaapjes maar de dansaapjes dansen nog volop in Jakarta's straten! Gouverneur Jokowi is nu van plan om behalve inbeslagnames ook een totaal verbod op het houden van de aapjes in te stellen voor 2014, mits JAAN aan de socialisering van deze plannen werkt alvorens het nieuwe jaar aanbreekt.


Deze verschrikking hoeft geen uitleg

Een grote uitdaging waar het JAAN team  graag mee aan de slag gaat. Posters worden verspreid in publieke- en kantoorgebouwen, rechstreeks aan de apen eigenaren uitgedeeld door vrijwilligers en via de sociale media verspreid. JAAN heeft tienduizenden posters gedrukt met steun van stichting AAP.   Ook een medisch team trekt de 'kampungs' in om rechstreeks aan apen eigenaren en handelaren uit te leggen dat er een nieuwe wetgeving aan komt en waarom. Help JAAN het dansen te stoppen en de aapjes weer te laten klimmen. Meer informatie kunt u vinden op onze

website www.jakartaanimalaid.com

Dansaapjes word officieel verboden in 2014.

We hebben heel goed nieuws vanuit Jakarta, de dansaapjes worden officieel verboden in 2014. De gouverneur had ons wel al toegezegd dat het zou gaan gebeuren, maar nog niet officieel...gisteren echter is de gouverneur naar buiten getreden en heeft tegen de nationale pers verteld dat in 2014 dansaapjes van de straat moeten. Onze vele vergaderingen, campagnes, posters drukken enzovoorts heeft dus eindelijk vruchten afgeworpen en met deze opkomende regeling redden we duizenden aapjes van een zulk vreselijk bestaan als dansaapje op de straten van Jakarta.

Het grootste probleem was in Jakarta maar in andere steden zijn nu ook dansaapjes. Nu we het in Jakarta hebben kunnen verbieden kunnen we makkelijker ook resultaten boeken in andere steden. Nu moeten we wel extra hard aan het werk om geld in te zamelen en faciliteiten te bouwen voor de vele aapjes die begin 2014 gered zullen gaan worden.


release

 Een noodkreet

Friends, We need your support. We plan to release the almost 150 rescued ex-dancingmonkeys in different groups now since we have been provided an OK by the government but we need to survey various locations to find the best and safe location to allow the ex-topengmonyets to really enjoy their freedom. We need donations to reach this goal. We are in need of all support. Thank you JAAN_Nederland volunteers for organizing a benefit to help seek financial support for the release of the ex dancingmonkeys. If you wish to help and donate for this cause please find our banking details here and mention: for release TM :  www.jaan.nl

 
 

Help !! De noodklok luidt voor Dobey ......misschien kent u iemand ??

$
0
0


Zucht....had ik maar ruimte voor deze schat. Wat een koppie !!  Kent u iemand? Delen alstublieft

Het is lastig om een baasje te vinden  voor honden met gedrags- of medische problemen. Dit soort honden hebben juist vaak een thuis nodig, omdat de zorg in het asiel soms niet toereikend is. Daarom zoeken wij altijd mensen die zich graag willen inzetten om moeilijk plaatsbare dieren een betere kans te geven. Zo’n moeilijk plaatsbaar dier is herder kruising Dobey. En voor haar luiden we nu de noodklok.


Dobey woont al bijna haar hele leven in het asiel. Ze is een prachtige en enthousiaste herder die graag wil leren. Als puber (7 maanden oud) is ze in de opvang gekomen. Op die leeftijd is veel in een kennel zitten verre van ideaal. Dat gold ook voor Dobey. Als ze uit haar kennel gehaald werd was ze zo enthousiast dat ze in alle gekkigheid ging happen. Dat was slecht gedrag, maar wel heel begrijpelijk. In de kennel kon Dobey haar energie niet kwijt en dat kwam er allemaal uit als ze eruit mocht.


Herders zoals Dobey hebben veel beweging, afleiding en aandacht nodig. Ze vinden rust in een vaste relatie met de baas.Ze  willen graag leren, ontdekken en rennen. Dit kan een opvang niet allemaal bieden. Dit heeft tot gevolg dat Dobey gefrustreerd is. Haar gedrag gaat alleen maar achteruit. Er wordt daarom met spoed gezocht naar een permanent thuis voor haar. Wij geloven dat met geduld en hard werken Dobey een fantastische hond zal zijn.


We zijn op zoek naar een baasje met ervaring. Dobey heeft iemand nodig die ze kan vertrouwen en die aan de slag wil gaan met haar gedragsproblemen. Die behandeling is al begonnen bij de opvang maar zal niet over één nacht ijs gaan. Omdat we Dobey graag een kans bieden op een beter leven, samen met een baasje, is dierenopvangcentrum Limburg bereid de kosten voor de gedragsbegeleiding te betalen. Heeft u interesse? Stuur dan een e-mail naar limburg@dierenbescherming.nl of bel naar 088 811 3600.

Dobey is niet de enige hond met gedragsproblemen die op zoek is naar een baasje. Via onderstaande link vindt u meer informatie. Er staat expres niets bij over de honden zelf, het is belangrijk dat u zelf langskomt om in gesprek te gaan over adoptie. Honden met gedragsproblemen kunnen met liefde, aandacht en geduld ontzettend leuke honden worden. Heeft u daarom ervaring met stoere honden die wat extra’s nodig hebben? Geef een hond met een gedragsprobleem een kans en neem contact met ons op.
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/78424/
       

Eindelijk verbod op de wrede paarden en ezel trekkarren in Israël (veel foto's )

$
0
0



OP 29 juli 2014 is een verbod op de wrede trekkarren in Israël in werking gegaan. Ezels en paarden worden op een vreselijke manier mishandeld. De ladingen die de dieren moeten trekken zijn krankzinnig ( zie foto )
  


 Denk maar niet dat het verbod is aangesteld voor het welzijn van de dieren. Nee, het gaat de regering om het feit dat de dieren het snelle autoverkeer blokkeren.



Ook is het verbod aangenomen omdat toeristen weg blijven. Het is toch ook niet om aan te zien! Wat bezielt deze mensen om het dier waar ze afhankelijk van zijn zo te slaan en schoppen. Geen veterinaire zorg, weinig eten en water. Ik heb vorig jaar deze vraag aan CHAI gesteld. www.chai-online.org   Concern for Helping Animals in Israel

Wat blijkt? een nieuwe ezel kost maar 5 dollar. Dus dieren worden uitgebuit , en vallen ze er dood bij neer, is er zo weer een vervanger

Misselijk makende foto's

 CHAI neemt de paarden en ezels in beslag. De dieren krijgen veterinaire zorg, en is die zorg te laat dan volgt euthanasie.

 

De Vogelbescherming ontkent de sterfhuisconstructie van de Oostvaardersplassen ( video's )

$
0
0
Mag het duidelijk zijn beste lezers, ik ben zo boos !  Lees de briefwisselingen en neem even de tijd om het hele artikel te lezen. Bekijk vooral de video's.  Alvast bedankt


Geachte,

Zou u mij willen uitleggen hoe u op de keuze bent gekomen om
http://www.dutchbirdfair.nl/ te organiseren in de Oostvaardersplassen

U gaat volledig voorbij aan de berichten dat de vogelstand in de OVP dramatisch slechter is geworden.

Het aantal soorten broedvogels in de Oostvaardersplassen is sinds 1997 sterk afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek dat Sovon Vogelonderzoek Nederland in opdracht van Staatsbosbeheer heeft uitgevoerd.

Verbleven er in 1997 nog meer dan 90 soorten broedvogels in het natuurgebied, vorig jaar was dat aantal minder dan 60. Onder meer de nachtegaal, graspieper, boompieper en boomvalk komen niet meer voor in de Oostvaardersplassen.

Volgens Sovon is er een verband tussen het verdwijnen van de soorten en de hoge begrazingsdruk van edelherten, konikpaarden en heckrunderen. Daardoor is sinds 1997 veel vegetatie uit het natuurgebied verdwenen.

Na mijn mening zou u ter plekke actie moeten voeren om de grote grazers getallen te verminderen of beter nog het hele gebied teruggeven aan de natuur

Het kan toch niet zo zijn dat u alle berichten over deze negatieve vogelstand negeert?

Graag uw antwoord op mijn vraag.

Vriendelijke groeten,

Mevrouw van der Ploeg


Geachte mevrouw Van der Ploeg,
 
Hartelijk dank voor uw e-mail.
 
Inderdaad kent Vogelbescherming de rapportage van Sovon. De afname van het aantal vogelsoorten heeft alles te maken met de manier van beheren. U suggereert om het hele gebied terug te geven aan de natuur; ik neem aan dat u daarmee bedoelt dat er geheel geen beheer plaats vindt. Het is een kunstmatig natuurgebied waar allerlei beslissingen moeten worden genomen, bijvoorbeeld over de waterstand. Kortom, er komen altijd mensen handen en –gedachten aan te pas. De vraag is natuurlijk, hoeveel invloed mag de mens hebben? Dat is een zaak van Staatsbosbeheer. Vogelbescherming heeft wel zijn zienswijze ingediend bij de vaststelling van het beheerplan.
 
De Dutch Bird Fair wordt gehouden op een terrein aan de oostelijke rand van de Oostvaardersplassen. Deze activiteit heeft geen invloed op de aanwezige vogels en is in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer bepaald. Het terrein kent wel een kwetsbare vegetatie, maar die planten zijn inmiddels al lang uitgebloeid en gemaaid zodat ook op de vegetatie geen negatieve invloed is. Overigens is niet Vogelbescherming, maar Camera Nu de organisator van het evenement.
 
Ik hoop u hiermee voldoende te informeren.
 
Met vriendelijke groet, Gerald Derksen 
 
Beste Gerald Derksen,
 
U werkt mee aan een sterfhuis als natuur. Niet alleen sterven er honderden grote grazers de hongerdood ieder jaar weer,  er komt een dag dat ook alle vogels zijn verdwenen uit het gebied.
'Sterfhuis als Natuur' woorden gebruikt door:  Dr. van Beusekom oud directeur van Staatsbosbeheer SBB


Een woedende Bertus Zuidema voormalig politieagent en inspecteur voor de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ( LID ):


Deze mail is bestemd voor de directeur A.J.M. Wouters en ALLE bestuursleden !!!
 
Geachte directeur en bestuursleden,
 
Als dieren( dus ook vogel) liefhebber maak ik een groot bezwaar van jullie deelname en tegen het houden van de Dutch Bird Fair in de Oostvaardersplassen. Ik zie dit wederom als een soort charme-offensief van Staatsbosbeheer waarin ook jullie worden gevraagd om mee te doen  om één van de ergste misdaden tegen de dierlijkheid door de betrokken zogenaamde deskundigen en beheerders voor de zoveelste maal te verkopen als de normaalste zaak van de wereld. Dat men een dergelijk dierendrama ook zoveel mogelijk naar kinderen toe als normaal wil laten ervaren is helemaal dubieus en eigenlijk misdadig. Ik krijg altijd een beetje jeuk van die mensen die zo blindelings achter dit mislukte experiment aanlopen en wat nog erger is: vaak een mening gaan verkopen die werkelijk nergens op slaat, omdat de realiteit een heel ander beeld laat zien. Ja met dure opnameapparatuur en muziek kun je heel wat manipuleren, doch het leed wordt er echt niet minder om. En als dit onnoemelijke dierenleed en sterfte (ongeveer 15.000 dode dieren tot nu toe)  in al die jaren nu eens tot een mooi dynamisch ecologisch natuurgebied had geleid, dan waren er misschien nog wel mensen die er met moeite nog enig begrip voor konden opbrengen. Echter buiten die zogenaamde deskundigen, hoofdzakelijk hoogleraren in de ecologie en diergeneeskunde (duidelijk belanghebbenden), ziet ieder normaal denkend mens die een beetje verstand van natuur heeft, dat het hele gebied van de Oostvaardersplassen door overbevolking en overbegrazing compleet is gesloopt en dat er van biodiversiteit en een daarbij behorend goed floriserende vogelstand al tijden (jaren) geen sprake meer is. In het beweidbare gedeelte van de OVP is de biodiversiteit  nagenoeg verdwenen en de vogelstand is schrikbarend teruggelopen. Ik zie daar hoofdzakelijk ontbossing en grote vlaktes met onnatuurlijk engels raaigras. Insecten, mollen en muizen zijn er nagenoeg niet meer waardoor vele vogelsoorten het verderop gaan zoeken. Ik begrijp werkelijk niet dat men dit niet (wil) zien en dat men tegen beter weten in stug doorgaat. Van een vogelbescherming mag je toch verwachten dat juist daar mensen werkzaam zijn die deze teloorgang ook waarnemen en i.p.v. het meedoen aan een charme-offensief, heftig in verweer gaan komen. Tenminste dat is het gene wat veel mensen van jullie verwachten en dat jullie niet zoals nagenoeg de hele politiek en media blindelings achter deze groene maffia-idioten aanlopen. Ik mag toch hopen dat ook jullie net zoals veel mensen die wel om dieren geven, ergens nog wel een beetje gevoel hebben mag ik hopen. Neem nou die boswachters van Staatsbosbeheer, die jaarlijks met hun jachtgeweren vele honderden uitgehongerde dieren in een veel te laat stadium naar de eeuwige jachtvelden helpen, zou er niet één moment in hun schoftenbestaan zijn geweest dat zij wroeging of pijn van binnen voelden bij het aanschouwen van een dergelijk onvoorstelbaar door de overheid getolereerd dierendrama. Dat het geweten het even won van hun gewetenloosheid ? Dat zij s'nachts badend van zweet wakker schrokken door de visioenen van uitgehongerde en stervende dieren op een totaal kaalgevreten en compleet vertrapte vlakte ? IJdele hoop denk ik hun kennende. Bij de vogelbescherming verwacht ik meer niveau en ik wil u dan ook vragen om niet aan dit charme-offensief deel te nemen. Door wel deel te nemen zien veel tegenstanders de vogelbescherming als medeplichtig en een instituut die dierenleed in stand houdt, notabene in een gebied waar de doelstellingen van ecologisch natuurbeheer bij lange niet worden gehaald en waardoor de vogelstand enorme schade is aangedaan. Als direct betrokken instantie kun je m.i. daaraan niet meewerken en maak je je volstrekt ongeloofwaardig. Trouwens wat voor een cijfer zou u deze (pruts)ecologen geven ? Een 1 voor de moeite misschien? Ik wil u ook even wijzen op een rapport van de dhr Beusekom, oud directeur van SBB welke u hieronder kunt lezen.
 
In afwachting van een niet standaard antwoord, verblijf ik,
 
Hoogachtend,
 
A.F.Zuidema, Haren Groningen

 
 
Wat ging eraan vooraf?

vrijdag 10 mei 2013   



 



  Foto´s, meer foto´s, en nog meer foto´s.... u zult uw ogen niet geloven!!Mensen dit is wel Nederland hé. Noemen ze dit natuur???? Kom in actie, stuur het bericht door zodat heel Nederland weet wat voor vreselijk dierenleed plaats vind in de "Doodsvaardersplassen" Alvast bedankt!!

http://stophetleed.nl/meer-foto-s.html      link naar veel foto´s en video´s

Aan het woord Leo van Malsen een dierenvriend die opkomt voor het welzijn van de grote grazers en
de biodiversiteit van het gebied waar momenteel niets en dan ook niets meer van over is!


Op 5 april 2013, was ik  Leo Malsen op uitnodiging van Staatsbosbeheer (SBB) op excursie in de Oostvaardersplassen (OVP)
 
Tevens waren hierbij aanwezig:
 
Maarten Frankenhuis (dierenarts, oud dierentuin dierenarts, oud hoogleraar bedrijfspluimveegeneeskunde, oud directeur Artis, natuurgids Oost Afrika en Zuid en Midden Amerika)
Brigitte Geudeke (beschikt over veel literatuur over de OVP)
Marijn Blom (fotograaf)
Nog enkele gasten
 
SBB liet zich vertegenwoordigen door:
Jasper Kuipers
Jan Griekspoor
Hans Breeveld
 
 
Aanleiding van het bezoek was kritiek van onze kant op het beleid van SBB inzake de grote grazers (konikpaarden, heckrunderen en edelherten) in het OVP-gebied. Ieder jaar weer sterven daar vele honderden dieren een ellendige hongerdood. De totale periode waarin de dieren zonder voedsel zitten bedraagt afhankelijk van hoe streng en lang de winter is, 2-4 maanden. Dit jaar betekent dat dus dat de grote grazers nu nog steeds geen voedsel tot hun beschikking hebben, ook al is officieel de winter voorbij. Vervolgens zal het ook nog enige weken duren voordat met name de runderen gras kunnen vinden dat lang genoeg is voor hen om het te kunnen eten. Paarden kunnen korter gras eten.
 
De gemeenschappelijke mening over het gebied op zich is dat het belangrijke natuurwaarden kent, zeker ten opzichte van vogels. Ten opzichte van de grote grazers, geldt dat er sprake is van een onvolledige natuur. Waar vogels weg kunnen vliegen wanneer ze willen, kunnen de grazers niet wegtrekken bij voedselgebrek vanwege hekken of begrenzing door water. De soorten, konikpaard en heckrund, zijn ook nog eens van onnatuurlijke oorsprong omdat het nakomelingen zijn van gedomesticeerde diersoorten, huispaarden en huisrunderen dus. Daarnaast ontbreken natuurlijke predatoren zoals de wolf, die zwakke dieren eerder uit hun lijden zouden verlossen.
 
Hoewel de totale oppervlakte van de OVP 5600 ha bedraagt, slechts ca. 2000 ha is in meer of mindere mate geschikt voor de grote grazers. Hiermee lijkt het gebied boven zijn (natuurlijke) draagkracht te worden belast door het grote aantal grazers 3500-4000.
 
Wat zegt SBB over het beheer: Men past vroeg reactief beheer toe, wat zoveel betekent dat dieren in hun laatste dagen worden afgeschoten als ze kenmerken vertonen waaruit blijkt dat ze binnen enkele dagen zullen sterven. De dieren zijn dan dus zo verzwakt dat ze niet meer kunnen/willen vluchten, zich afzonderen, etc. Tegelijk zegt SBB dat er geen sprake is van lijden en dat lijden niet zichtbaar is bij dieren.
Men hinkt hier dus wel op 2 benen. De grote vraag is: Wanneer begint het lijden van een dier. Hier bestaat geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord op. Wel is aangetoond dat herkauwers honger als pijn ervaren. Er is dus sprake van lijden in meer of mindere mate. En wanneer moet je dan als mens daar iets aan gaan doen?
Ondanks dat de dieren worden beperkt in hun migratie door hekken en het in feite daardoor gehouden dieren betreft, het bovendien huispaarden en huiskoeien betreft, spreekt SBB toch van natuur. Bovendien geldt volgens art. 36 van de Gezondheid- en Welzijnswet voor Dieren dat ook hier een zorgplicht geldt, een aspect dat SBB ontkent.
 
Welke maatregelen zijn mogelijk?
Bijvoeren in de winter. Door het voer uit te rijden in het gebied zal er geen concurrentiestrijd ontstaan tussen de dieren. Wel zullen er meer dieren de winter doorkomen en zich het jaar erop ook weer voortplanten. Hiermee ontstaat het jaar erop dus een nog groter probleem.
Dieren wegvangen en verplaatsen. Dit geeft veel stress bij zowel het vangen als bij het verplaatsen. Bovendien zullen hierbij wellicht familiebanden worden verstoord. Daarnaast verplaats je het probleem naar een andere gebied waar op termijn het zelfde zal gebeuren. Dan zijn er nog hoge kosten mee gemoeid. Familiebanden worden niet verstoord als een kudde in haar geheel wordt gevangen of gedood.
Vangen van dieren en geboortebeperkende maatregelen treffen. Deze verschillen qua ingreep bij de mannelijke en vrouwelijke dieren. Ook hier zal veel stress ontstaan omdat de dieren gevangen moeten worden en daarna behandeld. Los daarvan zijn er ook weer hoge kosten aan verbonden.
Dieren tussen tijds ophokken zodat ze in de winter wel verzorging kunnen krijgen en dan in het voorjaar weer loslaten. De gevolgen hiervan komen erg overeen met de maatregelen genoemd onder 1.
Gebied vergroten door natuurgebieden aan elkaar te verbinden, zodat migratie mogelijk wordt. Dit geeft weinig stress bij de dieren maar op termijn zal ook dit gebied al snel overbevolkt raken. Op dit moment is het wel een grote wens van SBB.
Vroeg reactief beheer. Dit is wat SBB nu doet. In het kort: Dieren bekijken en op hun gedrag en fysieke kenmerken bepalen of ze lijden of niet. Dit is erg lastig in te schatten. Tegen de tijd dat de dieren zo verzwakt zijn dat ze alsnog worden afgeschoten hebben ze al enige tijd geleden, al wordt dit door SBB ontkend. De kadavers van edelherten blijven achter in het veld, die van konikpaarden en heckrunderen worden vernietigd.
Proactief beheer. Het vroegtijdig beheren van de populatie. Doel is de populatie naar een dusdanig aantal te brengen dat er meer dieren zonder extreme honger en lijden de winter door kunnen komen. De populatie wordt dan dus afgemeten aan de draagkracht van het gebied. Hiermee worden 2 natuurlijke factoren aangevuld die nu ontbreken. Doordat er minder dieren zijn is er minder/geen noodzaak tot migreren. Door het kunstmatig beheer wordt de rol van predatoren nagebootst. SBB zegt hiervan dat dit te grote invloed heeft op familiebanden. De vraag is wat er gebeurt met deze familiebanden als een dier uiteindelijk sterft door de honger. Tonnen vlees dat nu wegrot of wordt vernietigd zouden ten gunste kunnen komen van voedselbanken, dierentuinen, restaurants als streekproduct/scharrelvlees. Bovendien zou het verkochte vlees extra inkomsten betekenen voor SBB dat weer aan natuurbeheer kan worden besteed.
SBB wil voor geen enkele van bovenstaande maatregelen kiezen, met uitzondering van nummer 6.
 
Het gebied lag er vandaag, ondanks redelijk weer, als een oorlogsgebied bij. Op het 5600 ha grote gebied waarvan ca. 3600 ha bestaat uit water is slechts 150 ha beschutting te vinden. Hierop leven zo'n 3500-4000 dieren (!) Ter vergelijk, op de Veluwe geldt 2 edelherten :100 ha (!) Grote open vlakten zonder enige dekking en voedsel waarop konikpaarden en edelherten zichtbaar waren. Van de edelherten waren vele kadavers zichtbaar, die van de konikpaarden waren al opgeruimd. Heckrunderen heb ik niet gezien. De dieren hebben nu in de winter weinig dekking tegen de harde koude wind. Er zijn wel wat wallen aangelegd maar hiervan maken de dieren weinig/geen gebruik. Zijn ze op de verkeerde plaats aangelegd? Je kunt je bij dit beeld afvragen wat er gebeurt als het straks hartje zomer is en de dieren niet kunnen ontsnappen aan de brandende zon. In de natuur zie je dat dieren bij hogere temperaturen graag verkoeling zoeken onder een boom. Hier op de OVP is dat onmogelijk.


Het kaalgevreten landschap, waarin zelfs bomen dood gevreten zijn, laat zien dat het gebied boven zijn draagkracht wordt belast. Welke gevolgen heeft dit voor de biodiversiteit? Als elk blaadje en plantje opgegeten wordt gaat dit op termijn, en wellicht nu al, ten koste van het aantal soorten planten dat daar kan (over)leven. Van deze plantjes zijn weer allerlei insecten afhankelijk zoals solitaire bijen, zweefvliegen etc. Als deze soorten verdwijnen gaat dit experiment dus ten koste van de biodiversiteit. Dat terwijl EU-subsidies ontvangen worden die juist bedoeld zijn om de biodiversiteit te bevorderen. Wat zou er gebeuren als dergelijke uitkomsten bekend worden in Brussel waar men nu wel wat redenen kan gebruiken om minder geld uit te geven, ook daar heerst immers geldtekort. Ik sluit niet uit dat men minder geld krijgt en mogelijk zelfs een deel van de ontvangen subsidie moet terug betalen.
 
Wat zegt de wetgeving: Gehouden dieren, zoals huisdieren en vee e.d. vallen onder de wet dierenwelzijn. Hoewel de konikpaarden en heckrunderen in het gebied zijn uitgezet, dus er niet op eigen kracht zijn gekomen, vallen ze inmiddels volgens de wetgever niet meer onder gehouden dieren. Ze zijn als het ware verwilderd. Toch zegt de raad voor dierenaangelegenheden in haar rapport dat het hier semi gehouden dieren betreft. In de wet dierenwelzijn is de houder verplicht de dieren te verzorgen en daarbij is het verstrekken van voedsel en water natuurlijk van primair belang. Maar ook bij ziekte is er zorgplicht die men uitvoert door met een dier naar een veearts te gaan bijvoorbeeld of het uit zijn lijden te verlossen voordat het teveel gaat lijden.
 
Als deze dieren niet onder de Gezondheid- en Welzijnswet voor Dieren vallen omdat het inmiddels ‘wilde dieren’ zijn, vallen ze onder de Flora en Faunawet. Ook deze wet kent zorgplicht aan dieren toe. De mens moet een dier dat noodlijdend is dus helpen en zorg bieden. SBB beperkt deze zorg tot het afschieten van dieren die aan het eind van hun latijn zijn. Er is dus geen sprake van zorg om het lijden te voorkomen.
 
In beide wetten lijkt er dus grond te bestaan waarop het verzuimen van het bieden van (preventieve) zorg strafbaar is. De grote vraag is onder welke wet de dieren vallen. In elk geval vallen de edelherten onder de Flora en Faunawet.
 
Wat is de rol van dierenwelzijnsorganisatie's:

In de maandenlange aanloop naar deze excursie heb ik persoonlijk veel hulp gezocht bij allerlei instanties. De Partij voor de Dieren (PvdD) gaf als antwoord zich niet te bemoeien met de OVP. Later gaf men zelf aan op hun eigen site dat er niks mis was met dierenwelzijn op de OVP. Enkele dagen later, nadat er veel onrust ontstond op het internet, stond er ineens te lezen dat de PvdD het experiment kritisch volgde. Maar uiteindelijk hebben ze nog niks gedaan. Ik belde met de politie om aangifte te doen maar werd doorverwezen naar de dierenpolitie. De dierenpolitie wilde geen aangifte opnemen. Als reden kreeg ik dat de dierenpolitie alleen bedoeld is voor mishandeling en/of verwaarlozing van huisdieren en/of vee. Van de dierenbescherming kreeg ik een vergelijkbare reactie. Vervolgens heb ik nog pogingen gedaan bij IFAW en WSPA. Wel een nette reactie gekregen maar geen daden vanwege te weinig capaciteit ofwel niet actief in Nederland, hoezo de W van wereld dan in je naam opnemen....
 
 
Wat kunnen wij doen?
Alleen maar heel veel aandacht vragen voor dit probleem. Bij de politiek, bij dierenwelzijnsorganisatie's (als ze tenminste echt bestaan) maar ook bij zoveel mogelijk mensen zodat de aandacht op dit onderwerp niet verslapt. Stuurt u het door?
 
Met dank aan:
 
SBB die wetende dat wij zeer kritisch zijn toch ons wilde ontvangen en rondleiden.
www.flantuas.nl , die ons de gelegenheid gunde in hun restaurant op een rustige plek de excursie voor te bereiden.
Maarten Frankenhuis die als autoriteit geldt op het gebied van dierenwelzijns vraagstukken.
Brigitte, die literatuur aanleverde
Marijn Blom, de fotograaf die toch de indrukken vast heeft weten te leggen.
 
En natuurlijk aan allen die daadwerkelijk iets gaan doen met deze mail. Zonder u was dit een zinloze exercitie.
 
Voor wie mee wil doen aan een inhoudelijke discussie: http://www.boerenweg.nl/algemeen/oostvaardersplassen-killingfields-van-de-lage-landen/
 
Voor wie een impressie wil zien van hetgeen wij die dag aantroffen:
 
http://www.youtube.com/watch?v=plJOsn65lVU voor de tablet: http://youtu.be/plJOsn65lVU
 
En nog meer op:http://www.stophetleed.nl/

Sterft cijfers van 2013

Sterfte Maart 2013

8 april 2013

Maandrapportage – Maart 2013 Hoefdieren Oostvaardersplassen
De situatierapportage Oostvaardersplassen is gemaakt door Staatsbosbeheer en verschijnt vanaf 1 december t/m eind april 1 x per maand. Deze rapportage wordt gepubliceerd op de website van Staatsbosbeheer. Hierin wordt per maand (in volle weken) gerapporteerd hoeveel dieren van welke soort er geschoten zijn en hoeveel dieren een natuurlijke dood zijn gestorven. Ook worden conditie score van de gestorven dieren, de omgevingsconditie en eventuele bijzonderheden gerapporteerd. Daarnaast worden er foto’s die in deze maand in het gebied zijn gemaakt gepubliceerd.
Zie de website voor meer informatie over het beheer in de Oostvaardersplassen en de maatregelen die worden getroffen voor de dieren in het gebied

http://www.staatsbosbeheer.nl/Nieuws%20en%20achtergronden/Themas/Oostvaardersplassen/Feiten%20en%20cijfers.aspx  
Gestorven dieren

Totaaloverzicht gestorven dieren van 1 december 2012 t/m 30 maart 2013:
Van het totaal aantal gestorven dieren is in deze periode het volgende percentage geschoten: 89% Sterfte afgelopen maand:

Sterfte Afgelopen maand:

Soort Geschoten -Natuurlijke dood -Totaal
Heckrund   54                 16                 70                   
konik          94                  23                 117
Herten        333                36                 369  
   
Sterfte tot 30 maart 2013

Soort Geschoten-Natuurlijke dood- Totaal
Heckrund     64                 22                86
hert              941                92                1033
konik           205                38                 243

 http://www.thepetitionsite.com/803/174/110/laat-de-opgesloten-dieren-in-de-oostvaardersplassen-niet-verhongeren/
De petitie

Voor veel meer informatie: www.stichtingwelzijngrotegrazers.nl

 
Met dank aan : Leo van Malsen, Bertus Zuidema en Yvonne Bierman oprichter van Stichting Welzijn Grote Grazers www.stichtingwelzijngrotegrazers.nl
 

 

 
 
 
 
 







 

Ondragelijke stank: 10 ondervoede en zwaar verwaarloosde stinkdieren en 26 katten uit woning gehaald

$
0
0

De Dierenbescherming heeft altijd eenzijdige berichten. Uiteraard zijn ze er alleen voor de dieren, maar wat ik wil weten is het hoe en waarom . Is hij ziek? Geen geld, dement ?Wat bezield hem om 10 stinkdieren in huis te nemen. We zullen het nooit komen te weten maar jammer is het wel.
Trouwens petje af voor de mensen die in deze enorme stank de dieren hebben gered!!


Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Dierenpolitie hebben op dinsdag 12 augustus een grote groep ondervoede en verwaarloosde dieren weggehaald uit een woning in Leiden. Behalve 26 katten en 3 honden verbleven er 10 stinkdieren en een fret.

Een enorme stankoverlast was de aanleiding geweest voor een telefoontje naar het landelijk meldnummer 144. Een eerste verkenning door onze inspecteur maakte duidelijk dat direct ingrijpen geboden was: “Door de ramen zag ik katten waar de vlooien in polonaise overheen liepen”. Ze nam daarop contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl*), die onmiddellijk toestemming gaf om de dieren weg te halen.

Ondraaglijke stank

In de woning zelf hing volgens de inspecteur inderdaad een ondraaglijke stank. De dieren liepen rond in hun eigen ontlasting en hadden duidelijk langere tijd geen verzorging gehad. Bovendien zaten ze onder de vlooien, hadden een vieze vacht, waren ziek en hadden enorme honger. Een dierenarts is woensdag ruim vier uur bezig geweest met de behandeling en controle van de dieren. Voor een kat met een nierafwijking en een kitten kwam de reddingsactie te laat.
Tegen de 53-jarige eigenaresse wordt proces-verbaal opgemaakt. De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht en krijgen adequate verzorging. De kosten hiervan zullen worden verhaald op de eigenaresse.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.

Veel belovend : Vietnam denkt na over een verbod op de verkoop van hondenvlees ( heftige foto's )

$
0
0


Debat in Vietnam over het wel of niet eten van hondenvlees

Voor dat ik heel Nederland over me heen krijg met "wij eten vlees uit de vee-industrie waar er ook niet zachtzinnig met de dieren wordt omgegaan en waarom dan geen hondenvlees?" Vraag ik u eerst te kijken naar de foto's. De honden worden of levend gevilt of nog levend op de bakplaat gelegd.

Foto: Levend gevilt
 


Hond transportion

Australië waar zijn jullie mee bezig? Industriële mijnbouw in de Great Barrier Reef !!

$
0
0


Als voormalige inwoner van Australië, verbaasd mij dit nieuws niet.  Deze starre onbuigzame houding komt mij bekend voor. Een paar jaar geleden tikte de VN Australië op de vingers omdat anno 2014 de Aboriginal kinderen nog steeds geen leerplicht hebben. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel Aboriginals  niet kunnen lezen en schrijven. En wat was de reactie van de regering? Het welzijn van Aboriginals is een interne zaak en daar mag de VN zich niet mee bemoeien.

In de 70 er jaren van de vorige eeuw was het de Australische regering die het volgende plan bedacht; Aboriginal kinderen werden bij hun moeder weggerukt om vervolgens te worden opgevoed door blanke mensen. De gedachte was, dat blanke mensen de kinderen beter konden opvoeden dan hun donkere ouders/moeder.

De schande wordt groter als u weet dat geen van deze ontvoerde kinderen weer naar hun eigen familie terug konden keren want er waren geen gegevens bewaard en men wist dood eenvoudig niet waar ze vandaan kwamen.

 En nu dan de tragedie van de Great Barrier Reef:

VN maant Australië om Great Barrier Reef

 
Zeist - De Australische overheid moet de bescherming van het Great Barrier Reef snel verbeteren en dreigingen van industriële mijnbouw aanpakken want anders komt het unieke koraalrif op de lijst van bedreigd erfgoed. Dat heeft de Werelderfgoedcommissie van UNESCO vandaag besloten tijdens de jaarvergadering in Doha, Qatar.

 
 
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) www.wnf.nl  is blij dat de Werelderfgoed organisatie van de Verenigde Naties zich zo ferm uitspreekt. Volgens Richard Leck van WWF Australië hebben de regeringen van Australië en van de staat Queensland enorme druk uitgeoefend om met een verwaterd compromis te komen. “UNESCO staat voor haar zaak. De Werelderfgoed commissie heeft Australië in overduidelijke taal de wacht aangezegd. Dit is een overwinning voor miljoenen mensen overal ter wereld die terecht zeggen dat het Great Barrier Reef geen stortplaats is.”



Dumpen van drie miljoen kuub baggerslib

Het Great Barrier Reef staat ernstig onder druk door onder meer vervuiling, aanleg van grote havens en opwarming van de oceanen. Begin dit jaar gaf Australië groen licht voor het dumpen van drie miljoen kuub baggerslib vlak naast het unieke Great Barrier Reef. De modder kan het koraal, waardevolle zeegrassen en ander zeeleven ernstig beschadigen. Het WNF voert al een jaar intensief campagne om de sliblozing te stoppen. Afgelopen maandag, op de eerste dag van de vergadering van de Werelderfgoedcommissie, heeft het WNF ruim 200.000 handtekeningen aangeboden om grootschalige lozing van baggerslib vlakbij het Great Barrier Reef te voorkomen.

Lees wat de Daily Mail heeft geschreven over deze ellende:

http://www.couriermail.com.au/news/queensland/grief-on-the-great-barrier-reef/story-fnihsrf2-1226815375424

Video: Schokkende beelden......Rabobank en ING financieren Amerikaans dierenleed

$
0
0


Rabobank en ING verstrekten in de periode 2010-2013 voor ruim 1 miljard euro aan kapitaal aan drie Amerikaanse vleesbedrijven die betrokken waren bij ernstige vormen van dierenmishandeling. Uit onderzoek van economisch onderzoekbureau Profundo in opdracht van Wakker Dier, www.wakkerdier.nl blijkt dat Rabobank en ING Pilgrim’s Corp financieren. Deze grote plofkip-producent kwam afgelopen juni ernstig in opspraak omdat één van haar leveranciers plofkippen levend begroef. Twee andere vleesgiganten – Tyson Foods en Smithfield Foods – kwamen in het nieuws wegens mishandeling van varkens. In de V.S. is dierenwelzijn slechter geregeld dan in Europa. Er bestaan geen wettelijke regels voor huisvesting en verzorging van dieren. Wakker Dier wil dat de banken bij hun investeringen per direct concrete eisen stellen aan dierenwelzijn.


                 

Misstanden bij Pilgrim’s Corp

Pilgrim’s Corp heeft – net als veel andere Amerikaanse vleesproducenten – haar boeren gecontracteerd: dit betekent dat Pilgrim eigenaar is van de dieren en het verzorgingsregime bij de boer bepaalt (zie ook wiki: Vertical Integration). Undercover onderzoek in 2014 in een plofkippenstal onder contract van Pilgrim’s Corp, toonde aan dat zieke en dode kippen samen in een grote put werden gegooid. De nog levende dieren sterven dan langzaam door honger, dorst of verstikking (zie ook CNN).


Het bedrijf wordt ook genoemd in de Washington Post bij een onderzoek in 2013 over slachtlijnen. Controleurs meldden dat de lijnen vaak zo snel gaan, dat kippen levend in kokend water gedompeld worden. Meer dan 680.000 kippen (USDA, p15) ondergingen in de V.S. dit vreselijke lot.

Tyson en Smithfield Foods betrokken bij mishandeling van varkens

Tyson Foods was zowel afgelopen november (Mercy for Animals, NBC) als in 2012 (Mercy for Animals, 5NewsOnline) in het nieuws, omdat werknemers van een Tyson-leverancier varkens mishandelden. Vleesgigant Smithfield kwam in 2010 in opspraak (Humane Society, Huffington Post) vanwege mishandeling van varkens bij een van hun fokkers.


Varkens van 90 kilo krijgen in Amerika vaak slechts 0,6m2 ruimte; in Europa is dit 0,8 m2. Hoewel zij afschaffing aanmoedigen staan Smithfield en Tyson de komende jaren nog toe dat hun leveranciers  zeugenboxen voor zwangere varkens gebruiken. In Amerika zijn deze boxen omstreden en in Europa inmiddels verboden vanwege dierenleed. Ook mag antibiotica nog altijd worden toegediend als groeibevorderaar. China maakte vorige week nog bekend dat ze varkensvlees van Tyson Food weigert vanwege het gebruik van de – in de EU verboden – groeibevorderaar ractopamine.

V.S. kent geen minimumeisen voor veehouderij

In Verenigde Staten gelden geen wettelijke eisen voor het houden van kippen, koeien of varkens. Er zijn enkel (niet-bindende) advies richtlijnen voor de huisvesting. Volgens de richtlijnen van de National Chicken Council krijgen vleeskuikens nog minder ruimte dan in Europa en minder nachtrust. Ook worden ze vaak nog zwaarder geslacht. Dit leidt onder andere tot meer voetzweren, borstblaren en kreupelheid.

Rabo en ING: topinvesteerders in de Amerikaanse vleesindustrie

In juni 2014 publiceerde Wakker Dier het rapport ‘Bankinvesteringen in buitenlandse megastallen’, uitgevoerd door economisch onderzoekbureau Profundo. Hieruit blijkt dat Rabobank en ING topinvesteerders zijn in de internationale vleessector en tussen 2010 en 2013 minimaal 3,5 miljard euro in de Amerikaanse vee- en vleesindustrie staken.

Op verzoek van Wakker Dier deed Profundo nader onderzoek naar de investeringen in drie Amerikaanse vleesgiganten: Tyson Foods (varkens, koeien en kippen), Smithfield Foods (varkens) and Pilgrim’s Corp (kippen). Rabobank en ING verstrekten middels twee financieringsvormen kapitaal aan deze bedrijven: via het verstrekken van leningen en via het assisteren bij de uitgifte van obligaties. Rabobank deed dit voor een totaalbedrag van 686 miljoen euro en ING voor 350 miljoen euro. Gezamenlijk is dat dus meer dan 1 miljard euro aan verstrekt kapitaal.

Rabobank en ING stellen geen enkele eis aan huisvesting of dierenwelzijn

De betrokken banken stellen op hun website dierenwelzijn belangrijk te vinden, maar hanteren bij hun investeringen geen enkele concrete minimum eis aan huisvesting of dierenwelzijn. Zelfs de minimum normen van de EU worden niet aan de klanten voorgeschreven.


Laatste nieuws: De ING bank gaat in gesprek met Wakker Dier

    







                            

Misselijkmakende beelden van wanpraktijken op Italiaanse buffelmozzarella boerderijen ( video en petitie )

$
0
0



VIER VOETERS www.vier-voeters.nl onthult schokkend dierenleed op Italiaanse buffelmozzarella boerderijen

Stierkalveren worden doodgeslagen met hamers
© VOER VOETERS 
                                               
Twee jaar onderzoek door dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS toont schokkend dierenleed aan op buffelboerderijen in de regio Campania in Zuid-Italië. De dierenmishandeling start direct na de geboorte van de kalveren. Omdat buffels in Europa voornamelijk gebruikt worden voor de melkproductie en buffelvlees nauwelijks wordt gegeten, vormen de stierkalveren een ‘ongewenst bijproduct’. Deze dieren worden op brute en illegale wijze gedood: met hamers, verdronken in een dikke laag uitwerpselen of een hongerdood stervende  voor de ogen van hun moeders.

"De buffelmozzarella-industrie moet deze barbaarse methoden om stierkalveren te doden stoppen," zegt Barbara van Genne, campagneleider van VIER VOETERS.


Leven en doodverenigd in een poel van uitwerpselen
© VIER VOETERS

Eenmaal volwassen krijgen de buffels met andere uitdagingen te maken. Het hete en vochtige klimaat van de regio Campania is eigenlijk niet geschikt voor de buffels, die een dikkere huid en kleinere zweetklieren hebben dan koeien. Ze moeten kunnen afkoelen in modderbaden of met behulp van sproei-installaties, maar de meeste buffelboerderijen bieden dit niet.

Risico op ziektes

Te lange en onverzorgde hoevenbemoeilijken het lopen
Het merendeel van de bedrijven heeft een groot aantal dieren op een klein oppervlak en weidegang is niet mogelijk. De dieren staan in een zeer dikke laag van hun eigen uitwerpselen. Sommige buffels hebben open, onbehandelde wonden en velen van hen hebben ernstige loopproblemen door te lange en onverzorgde hoeven.
 
Drinkwater is soms niet beschikbaar en bijna altijd vies. Wanneer dieren sterven, blijven ze soms wel een week lang tussen hun soortgenoten liggen voordat ze weggehaald worden. Dit is niet alleen onacceptabel vanuit een dierenwelzijnsoogpunt, maar vergroot ook het risico op uitbraak van ziektes.
Wondenworden niet verzorgd
© VIER VOETERS

Buffelmozzarella wordt verkocht in vrijwel alle Europese supermarktketens tegen een prijs die vaak het dubbele is van reguliere koemelkmozzarella. Voor veel vegetariërs en flexitariërs, vaak dierenliefhebbers bij uitstek, is mozzarella een veel gebruikt ingrediënt.

 "Zeker bij deze groep zal dit nieuws hard aankomen. Het DOC-keurmerk van de buffelmozzarella en de hogere prijs wekken misschien de indruk dat daarmee ook dierenwelzijn gegarandeerd is. Maar het is precies het tegenovergestelde! Op de buffelboerderijen in Italië zijn ander management én structurele verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn en hygiëne noodzakelijk. Doorgaan op de huidige weg is geen optie,"besluit Van Genne.


Eenzaam wachten op de dood
© VIER VOETERS

Richtlijnen om dierenwelzijn te verbeteren

VIER VOETERS heeft richtlijnen opgesteld die in lijn zijn met de huidige EU-wetgeving voor het houden van buffels als productiedieren óf deze overstijgen en roept supermarktketens in heel Europa op om deze te gebruiken bij hun inkoop van buffelmozzarella. Deze richtlijnen eisen o.a. stoppen met het brute doden van stierkalveren, goede zorg en medische behandeling, toegang tot modderbaden of een sproeisysteem, schoon drinkwater én reguliere controle van de buffelboerderijen. Consumenten worden gevraagd deze oproep kracht bij te zetten door een petitie te tekenen.

Teken de petitie

www.vier-pfoten.org/Buffalo

 

 
 

Vogels levend geroosterd door 350.000 zonnecollectoren

$
0
0

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mojavewoestijn  Info over de Mojave woestijn

350.000 zonnecollectoren in de Californische Mojave woestijn richten volgens natuurbeschermers een ware genocide aan onder de plaatselijke vogels. De overvliegende diertjes worden levend geroosterd.
  • © U. S. Fish and Wildlife Service.
  • © afp.
Het park met zonnecollectoren, eigendom van onder andere Google en NRG Solar, ligt vlakbij de grens met Nevada waar temperaturen sowieso al duizelingwekkend hoog kunnen oplopen. De honderdduizenden spiegels, elk zo groot als een garagepoort, trekken insecten aan die afkomen op het felle licht. Vogels die op deze beestjes komen jagen, zijn echter de klos aangezien ze levend worden gegrild indien ze zich dicht bij de panelen wagen.

Experten verwachten dat dit jaar alleen al 28.000 dieren er de dood zullen vinden. De aanleg van een nieuw mega-zonnepark moet dan ook worden uitgesteld, zeggen natuurbeschermers die door deze gigantische vogelsterfte de duurzaamheid van het project in twijfel trekken.
  • © GETTY.
  • © AFP.
  • © GETTY.
  • © AFP.
Met dank aan De Morgen België

Kostelijk !! 14 foto's van het meten en wegen van de dieren in London Zoo

$
0
0


Tijd voor het jaarlijkse meet- en weegmoment van de dieren in London Zoo 14 foto's

Elk jaar komen in de London Zoo de meetinstrumenten tevoorschijn. Linialen, meetlinten en weegschalen in diverse soorten en maten worden uit de kast getrokken. De dieren in de dierentuin ondergaan een soort medische check waarbij het welzijn van de beestjes wordt afgelezen aan onder meer gewicht en lengte. Soms worden op deze manier bijvoorbeeld zwangerschappen of ziekten opgespoord.
Bekijk meer foto's over:
 
London Zoo
De Filippijnse krokodil op de weegschaal.
1/14De Filippijnse krokodil op de weegschaal.Foto Reuters / Toby MelvilleDeel deze foto…
navigeer met PageUp/PageDown , zoom in met F11
De schuimnestboomkikker wordt vastgelegd tijdens de weging.
2/14De schuimnestboomkikker wordt vastgelegd tijdens de weging.Foto AFP / Carl CourtDeel deze foto…
zoom in met F11
Een zeldzame Pertula-slak (links) met de grote agaatslak (rechts).
3/14Een zeldzame Pertula-slak (links) met de grote agaatslak (rechts).Foto AP / Kirsty WigglesworthDeel deze foto…
zoom in met F11
Cid, een rode vari (halfaap), tijdens zijn weegmoment.
4/14Cid, een rode vari (halfaap), tijdens zijn weegmoment.Foto AP / Kirsty WigglesworthDeel deze foto…
zoom in met F11
Een zeven weken oude Filippijnse krokodil.
5/14Een zeven weken oude Filippijnse krokodil.Foto AP / Kirsty WigglesworthDeel deze foto…
zoom in met F11
De zilverrug gorilla Kumbuka met het voor hem bestemde meetinstrument.
6/14De zilverrug gorilla Kumbuka met het voor hem bestemde meetinstrument.Foto AP / Kirsty WigglesworthDeel deze foto…
zoom in met F11
Een doodshoofdaapje doet zich tegoed aan wat voedsel dat is achtergelaten op een weegschaal.
7/14Een doodshoofdaapje doet zich tegoed aan wat voedsel dat is achtergelaten op een weegschaal.Foto AFP / Carl CourtDeel deze foto…
zoom in met F11
Een schuimnestboomkikker wordt gewogen op een lepel.
8/14Een schuimnestboomkikker wordt gewogen op een lepel.Foto AFP / Carl CourtDeel deze foto…
zoom in met F11
Een westelijke laaglandgorilla aan de haal met een liniaal.
9/14Een westelijke laaglandgorilla aan de haal met een liniaal.Foto Reuters / Toby MelvilleDeel deze foto…
zoom in met F11
Turen in de lens door een doodshoofdaapje.
10/14Turen in de lens door een doodshoofdaapje.Foto Reuters / Toby MelvilleDeel deze foto…
zoom in met F11
Een lama wordt langs een meetlint gehouden.
11/14Een lama wordt langs een meetlint gehouden.Foto AFP / Carl CourtDeel deze foto…
zoom in met F11
Een van de grootste uilensoorten, de oehoe, op een weegschaal.
12/14Een van de grootste uilensoorten, de oehoe, op een weegschaal.Foto AFP / Carl CourtDeel deze foto…
zoom in met F11
Een doodshoofdaapje grijpt de lens van een fotograaf.
13/14Een doodshoofdaapje grijpt de lens van een fotograaf.Foto AP / Kirsty WigglesworthDeel deze foto…
zoom in met F11
Een woudnimf, het op een na zwaarste insect, wordt opgemeten.
14/14Een woudnimf, het op een na zwaarste insect, wordt opgemeten.Foto AFP / Carl CourtDeel deze foto…
 
 
 
 

Dit moet stoppen! 50 beren lijden aan vreselijke verwondingen in beer-hondengevechten ( Video )

$
0
0


Het moment dat de eigenaar?? van de beren zijn beer overdraagt aan dierenwelzijnsorganisaties, krijgt hij alternatief werk aangeboden. Kleinschalig maar genoeg om zijn gezin te onderhouden.

Op het platteland van Pakistan komen grote menigten samen om beren te zien vechten tegen groepen getrainde honden. De beren worden gevangen en ondergaan immense pijn, zelfs voordat ze vechten. Hun hoektanden worden afgebroken, hun neuzen pijnlijk doorboord met neusringen en hun klauwen worden vaak verwijderd. 



De beren lijden aan vreselijke verwondingen en worden vaak niet ouder dan acht jaar. Als een beer overlijd, begint het proces opnieuw waarbij meer jonge beren worden gevangen en mishandeld.
Zo jong en dan al moeten vechten tegen wilde honden

Vijf stappen naar vrijheid

Dit is beer Chowti. Zij is blind aan beide ogen. De gevechten met honden moeten voor haar verschrikkelijk zijn geweest. Na haar bevrijding werd zij overgebracht naar het reservaat in Balkasar.

Dit is beer Chowti. Zij is blind aan beide ogen. De gevechten met honden moeten voor haar verschrikkelijk zijn geweest. Na haar bevrijding werd zij overgebracht naar het reservaat in Balkasar. ( zie foto hieronder )

 
Dit zijn de 5 stappen die World Animal Protection uitvoert om de laatste ‘vechtberen’ snel te bevrijden en een einde te maken aan deze gevechten www.worldanimalprotection.nl

Stap 1: Overbrengen van bevrijde beren naar een veilige plek
Op dit moment zijn er zo’n 50 ‘vechtberen’ gelokaliseerd in Pakistan. We willen al deze beren zo snel mogelijk bevrijden en overbrengen naar een veilige plek:het Balkasar berenreservaat.

Stap 2: Voorkomen van beer-hondengevechten
De gevechten zijn wettelijk verboden in Pakistan. Samen met lokale natuurbeschermingsautoriteiten willen we de wet beter handhaven, wetgeving verbeteren en ook informatie uitwisselen en trainingen geven. Met als doel definitief een einde te maken aan beer-hondengevechten.

Stap 3: Terugdringen van de vraag naar beer-hondengevechten
We promoten dierenwelzijn bij de landeigenaren, om ze te bewegen te stoppen met het organiseren van beer-hondengevechten. We stimuleren religieuze leiders te verkondigen dat de gevechten indruisen tegen islamitische voorschriften die mishandeling van dieren verbieden.

Stap 4: Zorgen voor alternatieve inkomstenbronnen
Om de voormalige beereigenaren definitief te laten stoppen met beer-hondengevechten, geven we trainingen en we helpen ze bij het vinden van nieuwe middelen van bestaan. Zodat ze zichzelf op een structurele en diervriendelijke manier van inkomsten kunnen voorzien.

Stap 5: Beschermen van de beren in het reservaat
Beren die bevrijd zijn, worden opgevangen in het Balkasar reservaat. In een natuurlijke omgeving worden ze goed verzorgd en beschermd. Hier krijgen de beren de rust die ze verdienen; een beter leven! World Animal Protection blijft zich onverminderd inzetten voor de vrijheid van beren.

De cijfers

Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, zijn er ook al positieve resultaten te melden over ons werk om beer-hondengevechten te stoppen. Hieronder een aantal cijfers over onze hulp aan deze beren.

In 2014 worden er nog 40 beren gebruikt voor beer-hondengevechten, in 2000 waren er dat nog 300
  • We hebben al 11.000 moskeeën bezocht om te vertellen over ons werk
  • 350 landeigenaren steunen ons werk
  • Inmiddels leiden al 27 voormalig vechtberen een goed leven in het Balkasar reservaat
                                         

 



Viewing all 4537 articles
Browse latest View live